четвртак, 30. април 2015.

Razvrstavanje otpada


 Zdravo.

Mozda ste nekada imali prilike da vidite kontejnere u boji. Verovatno ste se pitali zasta oni sluze. Kontejneri sluze za odlaganje otpada. Postoje obicni i posebni kontejneri. Obicni kontejneri su sive (srebrne) boje i oni sluze za odlaganje svih vrsta otpada.
                         
 

Ipak, trebamo biti obazrivi sto se tice bacanje svakog otpada, jer nesmemo bacati zar. On ce zapaliti ostali otpad i moze nastati veliki pozar.

                               

Smece uglavnom zavrsi na deponijama ili nekim drugim mestima,zapaljeno ili reciklirano.

Deponije su mesta koje su predvidjena za odlaganje otpada. Danas one obicno nastaju na mestima na kojima nisu "predvidjene" da budu. Deponije su veoma stetne, posebno ako se nalaze u blizini naseljenih mesta. One zagadjuju vazduh i okolinu.


Reciklaza je ponovna prerada upotrebnih predmeta i njihovo ukljucivanje u ljudsku upotrebu. Znak reciklaze je "Mobiusova petlja". Ona podseca na beskonacnu traku, sto znaci da se bezbroj puta moze reciklirati.


Vise o reciklazi procitajte u sledecem postu.

Razvrstavanje otpada vrsi se veoma lako. Kao sto sam prethodno rekla verovatno ste primetili sarene kontejnere za smece. To su kontejneri koji sluze za razvrstavanje otpada.





Najcesce su ove cetiri boje, no vi mozete videti i druge.

Uvek trebamo razvrstavati otpad jer cemo samo tako pomoci u recikliranju predmeta.


♣Komentarisite♣

1 коментар: